Oppdrag i 60-tallsbolig

DSC_0027

Fra kjedelig hvitt til moderne og utrykksfullt

I dette oppdraget ble vi kontaktet av en kunde som trengte hjelp til å sette et utrykk på sin 60-tallsbolig, som i utgangspunktet var hvit og kjedelig, men som egentlig hadde potensiale til å bli skikkelig kul. Planløsningen i boligen var velig bra, men ikke utnyttet riktig med farger. Man kan gjøre så utrolig mye med utrykket i et hus bare ved å velge de riktige fargene. Dette er en kunde som er svært kunstintressert og som eier mange kunstverk, dette måtte tas nøye hensyn til ved fargevalg. Kunsten skulle endelig få komme til sin fulle rett, det samme gjaldt mange av designmøblene som ikke kom riktig frem i det hvite miljøet. Det var viktig for kunden å oppnå full fornyelse med kun enkle grep, og få fargevalg.
DSC_0023

Panelveggen gikk fra å være rivningsklar til å bli en favoritt

Veggen bakerst i stuen er av panelplater, og kunden var helt overbevist om at denne måtte rives da den var «forferdelig». Det mente i motsetning ikke vi… Vi mente at ved å sette ny farge på veggen, ville panelet få et helt annet utrykk, og ganske så riktig, så ble dette favorittveggen til kunden og vi har blitt takket gjentatte ganger for at vi overbeviste henne om at veggen måtte få stå.
DSC_0027

DSC_0014Som tidligere nevnt var dette en kunde med mange kunstverk, noe som måtte komme godt frem. Det vi gjore var å velge en mørk, men samtidig stilfull og elegant farge. En farge som dempet vegger og utrykk slik at alle detaljer som kunstverk og møbler kommer godt frem, og får den oppmerksomheten de fortjener. Grått, sort, gull og kongeblått var farger som gjentok seg i detaljer, og måtte derfor stå til veggfargen. Her ser dere blandt annet hvor riktig fargen er til den flotte lampen og de fine bildene på veggen.

Planløsningen i boligen var veldig bra, den var bare ikke utnyttet godt nok, og før så det ut som om stue og spisestue var i ett. Dette ville kunden forandre på. Vi valgte derfor å la vindusveggen som går både i stuen og i spisestuen forbli hvit. Hvis denne hadde blitt malt i samme farge ville stuen og spisestuen forblitt i samme rom, noe den absolutt ikke gjør nå, som stuen har fått ny farge. Med så enkle grep som bare å bytte farge, kan man oppnå helt forskjellige utrykk før og etter.

FØR
FØR
ETTER
ETTER

Den lange veggen med vinduer som binder sammen stue og spisestue er gull verdt med alle vinduene som gir et kjempefint lys inn i boligen. Den gjør stuen større, og det er enkelere å velge en mørk og elegant farge da stuen tåler dette uten å bli for dyster.

DSC_0016

DSC_0440

Vi er veldig fornøyd med hvordan utrykket i denne boligen ble. Med svært enkle grep, som å bytte farge og henge kunstverk på riktige plasser gikk denne boligen fra å være litt traust og ensfarget til å bli trendy og stilfull. I tillegg til å velge riktig farge må man tenke på hvor evt. bilder og møbler skal stå. Klarer man å gjøre dette riktig er veien fra kjedelig til kult svært kort, og romfølelsen blir en helt annen.

DSC_0417

Ord fra kunden

Jeg ble overrasket over hvor fort Martin og Martin kom med forslag til hva som kunne gjøres for at boligen min skulle bli en helt annen med svært enkle grep. For meg var det viktig å løse problemene med en kjedelig stil til en utrykksfull og elegant stil som sto til alle kunstverkene mine. Martin og Martin kom med ett godt forslag på hva som burde gjøres, og overbeviste meg om at dette var det riktige med en gang. En annen ting er at de brukte det som faktisk var i boligen min, og jeg følte aldri at jeg var nødt til å kjøpe nye dyre møbler for at stilen skulle bli bra. Martin og Martin bruker det som allerede er i boligen og fremhever dette med fine farger og gode plasseringer av møbler og kunstverk.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s