Fondvegg – inn eller ut?

For ikke mange år siden så var det fondvegg alle skulle ha… Hvor enn du kunne se bilder av soverom eller stue så kunne man skimte den berømte fondveggen. Den besto av utallige varianter tapet – farger, mønster, gull, sølv, glitter og alt som kunne tenkes – enten det var fint eller ikke! For det skal sies, det var svært få av dem som var veldig fine. Men hvorfor? Var det vi som ikke klarte å matche tapet og farger? Gikk vi helt bananas når vi kunne velge akkurat hva vi ville på en enkelt vegg? Vi kan i hvertfall være enige i at det var mange fondvegger som ikke burde vært laget, og det var vel heller derfor fondveggen fikk et rykte på seg for å være «ut». For hva er egentlig «ut og inn»? Trender skapes hele tiden, og det er fort for at det ene drar med seg det neste, men det betyr ikke at om du har en fin fondvegg må male eller tapetsere den på nytt nå som den er «ut». Passer den i hjemmet ditt så skal du absolutt ikke kvitte deg med den, det er ditt hjem, og ingenting kan bestemme hva som er «inn eller ut» der. Men her skal du få noen tips som gjør at fondveggen kan få et nytt liv, eller komme til sin fulle rett. Du behøver kanskje ikke å fjerne den, sett heller riktige farger på de resterende veggene i rommet. Det vil mest sansynlig hjelpe deg!

DSC_0521

DSC_0532Fondveggen på soverommet vårt laget vi for over to år siden. Det er jo utrolig at vi har den enda, med den oppussings-frekvensen vi har… Men den er jo veldig fin, og vi kan ikke kvitte oss med den enda. Det vi gjorde var å male resten av rommet. Det ble et helt annet uttrykk, og fondveggen kommer mye mer frem nå som den har en skikkelig kontrastvegg inntill, men som fremdelses passer sammen. Den rosa fargen passer perfekt til det blå, og vinduene ble grå – for å ta opp det lyse i tapeten. Sengegavlen vår har vi fått mye skryt for. Og vi er enige, den er skikkelig kul! Det kuleste er jo at den også har en annen funksjon, den tar nemlig opp det skimmeraktige gullmaterialet i tapeten. Dette skapet skikkelig harmoni, og da er det ikke så nøye hvilke farger man velger – bare de står til hverandre på en eller annen måte.

Nå håper vi alle som har fondvegg og som har hørt at dette er «ut», vurderer den på nytt før den blir overmalt. Det er absolutt ingenting i veien for å ha en fin fondvegg, pass bare på at den er stilfull og står til rommet. Den behøver verken å være mønstrete eller glitrete. Det enkle er ofte det beste, og demp heller utrykket isteden for å gå helt crazy på bare èn vegg.

DSC_0527

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s