Gjetter du hva som er fra IKEA?

En blanding av Ikea og andre merker - hvis man ikke kjenner igjen fra Ikea kan man neppe se forskjell på det dyre og det billige
En blanding av Ikea og andre merker – hvis man ikke kjenner igjen fra Ikea kan man neppe se forskjell på det dyre og det billige

Håndplukk fra IKEA

I går hadde vi en tur til Oslo, med shopping og god mat i Oslos gater. Det er deilig å få noen nye inntrykk, med butikker som ikke har akkurat det samme som de har her hjemme. Mye er jo likt, men butikkene er flere og dermed også en del nye ting å se på, og som kanskje blir med hjem i handleposen… Når man går gatelangs i forskjellige interiørbutikker så er det jo ikke så ofte man kjøper så mange ting i hver butikk. Kanskje man kjøper èn og annen ting i èn og annen butikk, man kjøper ikke en hel kolleksjon eller tre-fire handleposer? Vi gjør ihvertfall ikke det, så hvorfor skal du da gjøre det på IKEA? Er det bare fordi det er billig? Hvorfor kan man ikke gå å håndplukke på IKEA akkurat som i de dyrere interiørbutikkene? Det er ihvertfall noe vi gjør. Det handler ikke så mye om pris, men fordi vi hele tiden er på jakt etter vår stil, da er det vel det samme hva det koster? Det er noe med det å håndplukke få ting – man blir mer knyttet til disse tingene, og man kaster det kanskje ikke så fort. For det er noe med oss nordmenn – vi skifter så ofte stil at det er lettere for oss å kjøpe en hel bråta på IKEA, for så å kaste det om et år eller to for å kjøpe nytt. Ikke gjør det, velg heller ut de fine tingene som virkelig er fine, bland de billige tingene med de dyre, du vil ikke engang se hva som er dyrt og billig! Det er hva vi kaller stil.

Like fint til fest som til hverdags

Et eksempel på et frokostbord med de samme glassene som til fest.
Et eksempel på et frokostbord med de samme glassene som til fest.

På bildet over ser du et eksempel på oppdekning til middag eller lunsj med venner eller familie, mens på det andre bildet ser du et frokostbord. Det fine med ting som ikke koster all verdens er at man kan bruke det til hverdags og ikke være redd for at det skal bli ødelagt. Selv om vi er fan av å bruke alt som er fint til hverdags så skjønner vi jo også at det ikke er nødvendig å sette frem arvegodset til en vanlig middag eller frokost, men det slipper du å tenke på om du bruker det fine IKEA servicet, kanskje noe er fra bruktbutikk, eller den lokale interiørbutikken nede i gata.

DSC_0464… håper alle har en fin dag, og at man tenker over neste gang man kjøper noe bare for å kjøpe det. Det dyre og det billige passer godt sammen, og det er ikke gitt at alt som er dyrt passer sammen, heller tvert i mot!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s