Materialmix

Uten tvil en trend – kanksje en ny stil?

DSC_0441Stiler og trender har blitt til i mange, mange år. En stil forandrer seg hvert 5-10 år, slik som 60-70 og 80 tallet, jappetid og jogendtid mens en trend kan gjerne forsvinne like fort som den oppsto, eller bli en ny stil. Materialtrenden har ikke vært større enn nå, og den har faktisk vart en stund. Alt kan mixes. Stoff, tekstil, stein, tre og stål – alt kan brukes sammen – til en viss grad.

Først stileben – du kan sette sammen alle de komponenter du vil i et stileben for eksempel i et hjørne, i en gang, ved peisen eller rett og slett hvor det måtte passe. Det man imidlertid skal passe på er at er hvilke farger som passer sammen. En ny trend er den surgule beige fargen. Den har kommet for å bli, og det er ikke noen vanlig beige farge, men en skikkelig knall beige tone. Sort er også en hypa farge, men fellesnevneren er at de skal være matte! Gjerne så matt du klarer å få det. Marmoren skal være matt, leire og teracotta skal være matt, betongen er jo matt. Det som SKAL være blankt, er metallet… Gjerne gull, sølv eller bronse. Helt til slutt, det du setter frem av ting skal være oddetall. 3-5-7 ting i et stileben.

Materialmix - stål, betong, glass, leire, treverk, farger og organisk
Materialmix – stål, betong, glass, leire, treverk, farger og organisk

Så rommet – på nettet og i magasiner ser man ofte at materialtrenden har nådd kjøkkenet eller badet, og dette er vel kanskje det som får det til å gli over i stil? Man ser benkeplater i både hvit, grønn og rosa marmor. Gulvet kan være i tre, stein eller stoff. Stoff på gulv er faktisk på full fart inn igjen i bildet, kankjse ikke på bad, men i de fleste andre rom er det det. På kjøkkenet kan du mixe flere forskjellige leverandører på overskapene, velge noen åpne løsninger, noen lukkede, og noen med glass. Frontene kan være forskjellige, noen flate og noen med glass? Alle disse tingene er med på å gjøre materialtrenden synlig, men også her – hold det dempet med matte farger og materialer, bortsett fra metallet da, som ser ut til å ha komme med blank overflate for å bli. Og har du enda ikke oppdaget kork? Da bør du ta deg en tur på IKEA, som ikke noengang har hatt en bedre kolleksjon…

Håper dette var til inspirasjon, og litt senere kommer en post om hva vi gjorde for å forvandle badet vårt til en trendy materialmix – på budsjett! Kan det bli bedre?

Reklamer

En kommentar om “Materialmix

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s