Fra gang – til hall

Det var gammel stil, men uten prikken over «i’en»

Slik så gangen ut før, tidsriktig, men ikke noe mer enn det
Slik så gangen ut før, tidsriktig, men ikke noe mer enn det

Denne gangen hadde potesniale til å bli til noe skikkelig fint – et statement! Det er noe med å komme inn i gangen, og føle seg velkommen. Det utrykket var vi på leit etter. For gangen var egentlig ikke så ille, den sto i stil til den gamle villaen med tidsriktige farger og stoffer, men det var ikke prikken over «i’en», det var ikke et «wow», det ville vi gjøre noe med. Vil ville gjøre den moderne, men med tidsriktige farger, materialer og interiør, fremmheve de gamle skattene som ovn og speil. Rett og slett gjøre gangen til en hall – en villa verdig.

Gamle originale skatter er verdt å ta vare på, men det er ikke gitt at de blir fine, hvis du ikke tar hensyn til dem med farger ig interiør. Vi fremhevet dem med nye farger i rommet.
Gamle originale skatter er verdt å ta vare på, men det er ikke gitt at de blir fine, hvis du ikke tar hensyn til dem med farger og interiør. Vi fremhevet dem med nye farger i rommet.

Ta vare på og fremhev gamle skatter

Om du skulle være så heldig å finne slike skatter som vi gjorde så for all del ta vare på dem! Med riktige farger og materialer kan det bli nettopp denne gamle tingen som gjør at rommet blir helt, og dessuten så hører det jo til i huset og dets historie. Om du ikke har et gammelt hus, men kan finne eller få noen skatter av famile eller finne på bruktbutikk, så er det også et alternativ. Vi følte at den gamle ovenen og det fine speilet trengte finere omgivelser for å komme til sin fulle rett!

Perfekte malte ruter, i farger som harmonerer
Perfekte malte ruter, i farger som harmonerer

Malt parkett – vi kommer aldri til å angre

Noe av det første vi legger merke til er gulvet! Det er ikke uten grunn. Valget om å male parketten i ruter var lurere en vi noen gang forestilte oss. Vi lot oss inspirere av utallige magasiner og bøker, og det vi hele tiden falt tilbake på var ruter. Det hadde ingenting å si at det var relativt ny og moderne parkett i gangen, den skulle males! Det var nok ikke alle som forestilte seg at det kunne bli så fint som det ble. Lengst ned i innlegget finner du en oppskrift på hvordan du får til å male ruter – og hvilken vei du legger dem, det er nemlig ikke uten betydning.

DSC_0422Dempet og klassisk – perfekt uttrykk for en hall

Dette har vi gledet oss til å vise frem. Valget av farger og tapet er nøye gjennomtenkt, selv om det er hvitt og grått. For å ta vare på den gamle stilen i ny drakt, matte vi tenke klassik. Vi matte få hallen til å fremstå som lekker, samtidig som vegger og gulv ikke skulle ta gnisten fra de gamle skattene. Ser du hvor mye bedre både speil og etasjeovenen kommer frem nå? Det var dette uttrykket vi var ute etter, og vi føler selv at dette ble et «wow-objekt»! Den stripete tapeten fremhever takhøyde, mens de harmoniske rutene får gulvet til å se både lengre og bredere ut. Trappen var et prosjekt i seg selv, som varte i vel 2 mnd. Sliping, pussing og sparkling måtte til før den kunne males og lakkes. Fargen får den til å fremstå som en skikkelig stairway! Et tips er å la vær å male håndløperen, eller legge den i en annen farge, det rammer inn trappen og får den til å skille seg ut fra mengden. Hvis alle «komponenter» er i samme farge, faller alt sammen og blir en grå suppe. Fremhev det som fremheves kan!

Vertikale ruter forlenger gulvet
Vertikale ruter forlenger gulvet

Male ruter på gulv – guide

Dette er en tidkrevende jobb som setter tålmodigheten på prøve, men det er det definitivt verdt når du er ferdig! For oss ble det to dager med maskering. –  Først fargevalget. Rutene ser ut til å stå i ganske stor kontrast til hverandre, men det er faktisk bare to nyanser av en farge, den ene hakket mørkere enn den andre. Ikke velg for stor fargeforskjell, det blir veldig dramatisk, og virker heller mot sin hensikt. Når fargene er valgt ut, er det bare å sette i gang! Mal først hele gulvet med nok antall strøk i den ene fargen. Når dette er tørt kan du lage deg en mal av f.eks et stykke tykk papp. Finn ut hvilken størrelse du ønsker på rutene og klipp ut. Prøv et par forskjellige størrelser før du bestemmer deg. Deretter kan du starte med å legge malen på gulvet og streke rundt med en blyant. Finn ut om du vil at gulvet skal se ut som et sjakkmønster, eller om rutene skal gå diagonalt – det siste er definitivt vår anbefaling! Det får gulvet til å fremstå som lengre og mye mer harmonisk. Begynn i ett hjørne og jobb deg videre rundt langs listene til du har kommet rundt hele. Fyll deretter inn innover mot midten av gulvet. Nå står maskeringen for tur… Kjøp en tape som koster litt, og som ikke lar malingen sige under. Maskèr deretter rundt annenhver rute. Et tips er å bruke skalpell eller tapetkniv i hjørnene for å få dem skarpe – det har alt å si for det ferdige resultatet. Når du er ferdig med maskering gjennstår bare å male rutene i den siste fargen. Voila – du har fått et moderne og klassisk gulv som neppe unngår kommentarer!

728A3D60-DF3F-48F3-9A0ED6C6EBB63C83-136E1B72-849D-4AA1-AE99BACB05E4D399

Reklamer

2 kommentarer om “Fra gang – til hall

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s