Colourbomb

Dristige – men harmoniske farger

Dette er en skikkelig fargebombe! Men selv om fargene er sterke hver for seg, oppfører de seg harmoniske sammen. Dette er noe av det viktigste innen fargesetting, og det er mer enn bare fargen å ta hensyn til når man skal velge farge. Hviket rom skal den være i, hva skjer i rommet, lys, hvilke andre farger skal være i rommet og hva slags tyngde du ønsker i fargen. Dette gjelder også om du kun velger èn farge. Tar du dette i betraktning, skaper det en harmoni, som faktisk er like viktig som fargen i seg selv. Favorittfargen behøver ikke å bli den fineste på veggen, hvis alt annet i rommet krasjer.

IMG_6080

Fargeprøver - sett dem gjerne sammen med andre farger og materialer du ønsker skal være i nærheten av fargen for å se om det blir riktig
Fargeprøver – sett dem gjerne sammen med andre farger og materialer du ønsker skal være i nærheten av fargen for å se om det blir riktig

Fargeprøver og fargekart er gode verktøy. Er du usikker på hvilken farge du skal velge er et lurt triks å klippe ut alle du synes er fine, og legge dem sammen med farger på interiør og materialer du ønsker å ha sammen med veggfargen. Husk også å la fargen få litt tid. La den ligge synlig noen dager, og se på dem i forskjellig lys. Lyset utenfra og fra lamper kan gjøre fargen helt annerledes. Er du veldig i tvil kan du også kjøpe prøvebokser med de fargene du liker best, og male opp på veggen.

Velg samme farge på vegg og gulvlist

Vi valgte å dele veggen i to. Det gjør du enkelt med målestokk og maskeringstape. Se for deg hvilken høyde du vil ha på den mørkeste fargen og strek av med maskeringstape. Ved å male gulvlisten i samme farge som veggen vil fargene komme bedre frem enn, om du for eksempel velger hvit gulvlist. Samme farge på gulvet og listen fungerer også, men unngå å for eksempel bruke hvit list hvis ikke veggen er hvit. Dette bryter oftest opp fargen, og det blir vanskelig å få god harmoni.

Oslo og Warmblush - ved å legge Oslo i bunn skaper man dybde og man "setter" rommet
Oslo og Warmblush – ved å legge mørkest farge i bunn skaper man dybde og man «setter» rommet

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s